Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


H2O

2011.01.09

Egy napon a lányok csónakázni mennek, de a csónak lerobban a Mako sziget közelében, így ők kénytelenek lesznek kievezni a partra. A mobiljuk nem működik, így a három lánynak Cleonak (Phoebe Tonkin), Rikkinek (Cariba Heine) és Emmának (Claire Holt) muszáj felmásznia a vulkán tetejére. Útközben egy meredek részen kell átugraniuk, de Cleo elhibázza az ugrást és a vulkán egyik barlangjában köt ki. A többiek a segítségére sietnek. A barlangban egy tavat találnak. Mivel ez az egyetlen kiút a számukra, ezért úgy döntenek, hogy a víz alatt kiúsznak a barlangból. Cleo nem tud úszni, ezért a lányok estig győzködik, hogy nincs más kiút, végül beleegyezik. Telihold van és a hold fénye bevilágít a vulkán száján, éppen a medencére, ahol a három lány éppen kiúszni készül. Kicsit megijednek, mert a víz bugyborékolni kezd. Aztán megnyugodnak, ahogy a Hold eltűnik. Kiúsznak a tengerre és kint a partiőrség megtalálja őket. Még nem is sejtik mi lesz ezután. Gyökeresen megváltozik az életük. Rájönnek, hogy ha akár egy csepp víz is éri őket, tíz másodperc múlva uszonyuk nő és átváltoznak sellővé. Megfogadják, hogy ez örökre az ő titkuk marad. Közben az is kiderül, hogy mindnyájuknak van egy különleges képessége; Emma fagyasztani tud, Rikki fel tudja forralni, a vizet, Cleo pedig mozgatni tudja a vizet. Azonban egy barátjuk, Lewis egy szerencsétlen véletlen folytán mégis tudomást szerez erről a kis "balesetről", de megígéri, hogy megtartja a titkukat és tovább segíti a lányokat. Ám a mindennapi életben elég nehéznek bizonyul az, hogy ne érjenek vízhez és ne lepleződjenek le. De idő közben rájönnek, hogy a legfontosabb dolog a barátság és így képesek lesznek minden akadályt leküzdeni. Közben mindegyikük szoros kapcsolatba kerül egy-egy fiúval. Cleo Lewis-sal, Rikki Zane-nel, és Emma Ash-sel. Senki nem állhat az útjukba. Még a negyedik sellő, Charlotte sem, aki a második évadban érkezik, és rájön a lányok titkára és a nagymamájáéra, majd egy időre ő is sellővé változik.
 

 

Emma Gilbert:

Ő az egyik sellőlány, aki meg tudja fagyasztani a vizet. Sokáig úszott, rengeteget edzett azért, hogy úszó lehessen, de a sellővé válás miatt fel kellett adnia a célját és kilépett az úszócsapatból. Okos és szép lány, de zárkózott, az idegenekkel szemben kissé rideg, de belül nagyon érzékeny is, könnyű megbántani. Néha makacs tud lenni, és nagyon ritkán parancsolgató. Rikkivel gyakran vitatkoznak. Gazdag családban él apjával, anyjával és öccsével, Eliott-tal. Az első évadban egy Byron nevű srác iránt érdeklődik, a második évadban pedig járni kezdenek Ash-el, bár eleinte távolságtartó vele szemben és tagadja, hogy tetszik neki. A második évad utolsó részében tudja meg, hogy Emma sellő.

 

Rikki Chadwick:

Ő az egyik sellőlány, aki fel tudja forrósítani a vizet. Lobbanékony és makacs természetű, sosem aggódik feleslegesen. Kevés embert enged közel magához. Az apjával él egy szegény környéken, ez csak később derül ki. Eleinte utálja Zane-t, de később beleszeret, titokban járni kezdenek, majd szakítanak, de a második évadban újra egy pár lesznek. Zane még az első évadban megtudja a lányok titkát, majd a második évadban újra megtudja, de megígéri, hogy nem árulja el őket senkinek. Rikki apját Terry Chadwick-nek hívják. Van egy Telma nevű motorja.

 

Cleo Sertori:

Ő az egyik sellőlány, aki mozgatni tudja a vizet. Nagyon nehezen tudta elfogadni, hogy sellő lett, sosem szerette a vizet. Cleo vitatkozik a legkevesebbet a lányokkal, általában ő békíti ki Emmát és Rikkit. Az első évadban egy kicsit még gyerekes, ő változik a legtöbbet a második évadban. Az első évadban az apjával, az anyjával és a húgával Kimmel él együtt, a második évadban az anyja elhagyta a családot. Az első évadban nagyon jó barátja Lewis-nak, aki már akkor is szerelmes volt belé, de csak az évad végén kezdenek el járni. A második évad elején szakítanak, de még utána is éreznek valamit egymás iránt, majd az évad végén újra egy párt alkotnak.